Hozzávalók:
- 4 db kissebb zucchini
- 5 db sárgarépa
- 4-5 db közepes nagyságú krumpli
- 2 fej hagyma
- 1 doboz tejszín
- 3 kanál liszt
- 0,5 l tej
- só, petrezselyemzöld ízlés szerint
- pici olaj
Addig meghámoztam a krumplit és zucchinit is, először karikára aztán csíkokra vágtam fel őket. Ahogy a sárgarépa kicsit puhulni kezdett, beletettem a krumplit, utoljára hagytam a zucchinit. Kis vizet öntöttem rá, hogy párolódjon. Mikor mind puhára főttek, eresztéket (habarást) készítettem a lisztből és a tejből, ezzel sürítettem be a főzeléket. Sóval, petrezselyemzölddel ízesítettem, és a végén beleöntöttem a tejszínt is. Ha túl sűrű, lehet még tejet önteni bele, amíg jó lesz. Hát ebből a mennyiségből lett egy jó nagy fazékkal.
Tükörtojással ettük.
3 megjegyzés:
No, ugye, hoyg finom?:) Amikor meséltem neked, hoyg ilyeneket is szoktam (főleg, amikor nem akartam, hogy húsosat együnk) nagyot néztél.:D Istinek is ízlett?
Apropó, nem csinálsz külön gasztroblogot?
Igen, nagyon finom. Hát Istinek nem épp a kedvence, főleg mikor meglátta mekkora fazékkal lett belőle :)
Ez már mindjárt gasztroblog, alig van benne más :)
Ez nagyon jól hangzik! Biztos finom is.
Megjegyzés küldése