2010. szeptember 16., csütörtök

Joghurtos zsemle

Kenyeret akartam sütni, és valami puhábbat, könnyebbet, így átalakítottam a kenyérreceptemet egy kicsit. Végül mikor kiborítottam a megkelt tésztát, úgy döntöttem, hogy inkább zsemlét készítek.


Hozzávalók:
  • 750 g liszt
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 2 evőkanál burgonyapehely
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál cukor
  • 1,5 kiskanál só
  • 2 dl natúr joghurt
  • 3 dl langyos víz
A hozzávalókat a dagasztógépbe rakjuk, és 15 perc alatt lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Két órát kelni hagyjuk, ezután lisztezett deszkára borítjuk és 16 részre osztjuk. Cipókat formálunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és még fél órát kelesztjük. 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.


3 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Gyönyörűek!

szepyke írta...

Csatlakozom Vikihez, gyönyörűűűűűűűek!

Zita írta...

Chef Viki, Szepyke, köszönöm szépen :)