Tegnap húsnapom volt, és valami érdekeset akartam készíteni, hogy tojás meg hús is legyen benne. Végül ez lett, töltött tojás húsba göngyölve. És nagyon finom volt.
Hozzávalók:
- 4 szelet disznóhús (comb, karaj)
- 4 tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- só, bors, pirospaprika
- olaj
A hús kiklopfoljuk, sózzuk, borsózzuk, pirospaprikázzuk. A tojás közben megfőzzük, megpucoljuk és tetejét levágjuk. Kiszedjük a tojássárgáját, összetörjük és összekavarjuk az apróra vágott vöröshagymával, sózzuk, borsózzuk. Ezzel a töltelékkel töltjük meg újra a tojásokat, én mind az egészet beleraktam, igaz kicsit feszültem a tojások :) A töltött tojásokat belegöngyöljük a hússzeletekbe, és összetűzzük pálcikával vagy éppen egy fogpiszkálóval. Egy mélyebb fedeles tepsiben kis olajon megpirítjuk a húsok minden oldalát, majd kis vizet engedünk alá, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús megpuhul, aztán zsírjára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése