2011. október 6., csütörtök

Briós és ökörszem

Vendégeink voltak, és nagyon jól jött egy kis finom péksüti reggelire. A Hokkaido kalács tésztájából készítettem, ez a kedvenc kalácstésztám, nem lesz száraz, puha marad másnapra is, gondolom a tejszín miatt, ami benne van, attól lesz olyan finom foszlós puha. Az ökörszemhez a tölteléket 500 g tehéntúróból, 100 g cukorból, 1 tojássárgából és vaníliás cukorból készítettem. A formázás Tücsökbogártól van, ezen video alapján készült.




A fiam pedig rájött, hogy ő a kelt tésztás sütiket nagyon szereti, úgyhogy ma is be kell dagasszak egy adagot, a suliba is ezt viszi tízórainak :)

6 megjegyzés:

Gál Edith írta...

De jól néznek ki!!!

Profil írta...

Köszönöm szépen :) Finomak is :)

Kati írta...

ZTita, de rég nem láttalak, remélem, jól vagytok. Nagyon mutatósak lettek a sütik, főleg az az ökörszem nagyon tetszik.

Sz. Zita írta...

Köszönöm Kati, nagyon finomak is voltak. Igen, jól vagyunk, ti?

Csilla írta...

Nagyon guszták! Ezt az ökörszemet már annyi helyen láttam, lassan kedvet kapok hozzá. :)))

Sz. Zita írta...

Csilla, ki kell próbálni, egyszerű és finom.