2011. október 12., szerda

Salátaleves

Nagyon szeretem a salátalevest, főleg túrós puliszkával, sajnos itt nem lehet finom otthoni "burduf" túrót kapni.
Most csak leves volt, puliszka nélkül.


Hozzávalók:
  • 2 fej saláta
  • 1 hagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • pirospaprika
  • 1 kanál liszt
  • 2 dl tej
  • 3-4 kanál tejföl
  • 3 tojás
  • só, bors
  • kis olaj
A salátát megpucoljuk, megmossuk, ha túl nagyok a levelek, kisebb darabokra tépjük. Egy edényben egy kis olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a tört fokhagymát, pirospaprikát adunk hozzá, majd felöntjük vízzel, ebben főzzük  meg a salátaleveleket. Ha megfőtt, 1 kanál lisztből és 2 dl tejből eresztéket készítünk, hozzáadjuk a leveshez, ezzel is felfőzzük. Sózzuk, borsózzuk, hozzáadjuk a tejfölt és a 3 tojásból készített, falatokra vágott rántottát.

Nincsenek megjegyzések: