2010. szeptember 15., szerda

Borsófőzelék

Egyszerű és nagyon finom. És bármikor elkészíthető. Igaz, én most  konzervből főztem Istinek "rendelésre", így hamar ment, de a friss zöldborsóból sem nehéz, picit többet kell főzni.


Hozzávalók:
  • 1 konzerv zöldborsó (vagy fél kg friss zöldborsó)
  • 1 hagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • só, bors
  • fokhagyma
  • 1 kanál liszt
Egy kis olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, kis pirospaprikát teszünk rá és ráöntjük a borsót. Ha kell, felöntjük kis vízzel, de nem kell ellepje. Fűszerezzük (só, bors, fokhagyma) és egy kanál lisztből és vízből eresztéket készítünk hozzá. Lassú tűzön addig főzzük, amíg megpuhul a borsó.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: