2010. április 15., csütörtök
Teljes őrlésű kenyér
A minap nézelődtem a lisztek között, amikor megakadt a szemem pár érdekességen. Fél kilós kiszerelésben volt ott sokféle kenyérliszt: teljes őrlésű, rozsliszt, krumplis kenyérnek való, magos satöbbi. Benne van minden, még az élesztő is, sőt, többféle liszt, burgonyapehely, még aszkorbinsav is. Csak langyos vizet kell hozzáadni, s máris dagasztható a kenyértészta. Vettem kétfélét, teljes őrlésűt és krumplisat, a tegnap kipróbáltam a teljes őrlésűt. Nagyon finom kenyér lett belőle, tettem a tésztába meg a tetejére napraforgómagot is. Ebben fehérliszt, teljes őrlésű és rozsliszt keveréke volt, aszkorbinsav, folsav, száraz élesztő, cukor.
Dagasztottam, kelni hagytam, elég volt neki egy óra, formáztam és kis kalácsformában megsütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése