2010. március 11., csütörtök

Paszulyleves füstölt oldalassal



Tegnap Simonaval és a két kölyökkel, Barnival és Dariussal elmentünk a piacra. Itt Lingenben minden szerdán és szombaton piac van a főtéren, zöldséget, húst, halat gyümölcsöt árulnak. Mi most voltunk először, és nagyon tetszett, még megyünk. Amiért mentünk: itt árulnak mindig finom füstölt oldalast. A nagy áruházakban általában nincs semmi füstölt hús, vagy nagyon drága. Mondjuk ez sem volt olcsó, de kb. 4 euróért vettem 2 levesre való oldalast. Ahogy hazaértünk meg is főztem. Volt itthon egy üveg fehér paszulyom, azzal készítettem. Itt a száraz paszuly is ritka, lehet kapni az "orosznál" meg a "töröknél", ahol rendes kenyeret is árulnak, tehát nem a szokványos német élelmiszerüzletben.
A leves így egyszerű volt: odatettem főni az oldalast másfél liter vízben, száraz tárkonnyal együtt. Mikor megfőtt, hozzátettem a paszulyt is, rántást készítettem hozzá, sóztam és kész is volt. Nagyon finom lett:


Jó étvágyat.

10 megjegyzés:

sedith írta...

Küldtem valamit emailben!!!:D:D:D

sedith írta...

Akkor most már nyilvános a napló? Más is olvashatja?:)

Sz. Zita írta...

Edith köszi nagyon szépen, most értünk haza, s láttam hogy még mindig nem jött a gmailes címre semmi, s utána láttam, hogy üzentél. Fantasztikus, milyen sikeretek van vele, s mennyien regisztráltam már, 3200-an megnézték az oldal, nem semmi. Hogy-hogy pl Limara nem vett részt benne? Mert azért ő is híres ilyen berkekben. Gratulálok még egyszer, puszi.
U.I. igen, nyílvános a blog, már egy jó ideje, láttad, megjött az első rendszeres olvasóm.

szannalina írta...

Szia, én is csak most fedeztem fel, hogy lehet téged olvasni. Ezután rendszeresen benézek hozzád!
Elolvastam az összes bejegyzésed, képekről látva nagyon szép helyen laktok!
Vigyázzatok magatokra, puszi!

Sz. Zita írta...

Szia Ani, köszi, hogy feliratkoztál hozzám. Igen, a hely nagyon szép, a szoba kicsi csak. Én is olvaslak téged, Edithnél fedeztelek fel :) puszi

Garffyka írta...

Szia Zita!
Sok kitartást és sok-sok humort kívánok a váltáshoz! Én is váltottam országot és bizony 20 évesen, egyszálmagam sem volt könnnyű, de a humor sok mindenen átsegített.

Észüleimnél is paszulyleves az ebéd :)

Garffyka írta...

köszönöm, hogy olvasóm lettél :)

Sz. Zita írta...

Szia Garffyka. Én is köszönöm, hogy olvasóm lettél, habár nekem ez még nagyon furcsa, hogy valaki olvasni akar engem, mivel csak most kezdtem a blogozást. Pont nálad nézelődök, és azon gondolkodom, hogy meg kéne süssem a csíkos kalácsot, de picit félek, ez lesz az első kalácsom :)
U.I. humorérzék az nagyon kell.

sedith írta...

NA jó, akkor most már én is rendszeres olvasód vagyok, eddig csak azért nem tettelek be, mert már úgyis millió egy bloghoz vagyok bejelentkezve és akik nem nyilvánosak, úgysem mutatja, ha frissítenek, új bejegyzést írnak.

Hogy Limara miért nincs benne, nem tudom. Talán nem vállalta vagy nem kérték fel. Engem megkérdeztek és belementem. CSak ezután derült ki, kik a csapattagok.
Puszillak

Sz. Zita írta...

Köszi Edith, láttam, hogy feliratkoztál :)
Az újság nagyon jó. megvan már a következő havi téma? Vagy nem szabad eláruld?