2010. március 8., hétfő

Gulyás

Ma gulyást főztem. Rég nem volt, és mindenki szereti, még Barnika is be tud lakni belőle, ami csoda, mert ugye hús is van benne. Habár mostanában elkezdte enni a húst meg felvágottakat is. Például mikor anyáék itt voltak január végén, a szendvicsből kiszedegette a szalámidarabokat. Valamelyik este ugyancsak szendvicset kapott vacsorára, és mire odanézek, a vajaskenyérről a szalámi hiányzik, az uborka és kenyér félretolva. Úgy látszik ez most egy húsos periódus.
A gulyást most szalonnával, disznóhússal és kolbásszal készítettem, ezeket odatettem picit pirulni, míg feldaraboltam a meghámozott krumplit. Tettem rá egy kis grill fűszerkeveréket is, nagyon jó ízt adott neki. Pici pirospaprika, bele a krupli és víz amíg ellepi. Fél óra alatt meg is főtt. Ezért szeretem, mert finom és gyors.

 

Barni gulyást eszik:


És közben rajzfilmet néz:


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

SZia! most viccelsz? Ez még paprikás krumplinak is gyenge, nem gulyásnak. AZ igazi gulyásnál disznó-marha vegyes pörköltet kell főzni (természetesen lecsó alapon), amikor a hús nagyjából megfőtt (de még nem teljesen), akkor fel kell engedni vízzel, hogy leves legyen, bele kell tenni a krumplit, répát, fehérrépát és petrezselyemzöldet és az egész köményt. AMikor minden megfőtt benne, akkor csipetkét kell bele főzni......na ez a magyar gulyás leves. És közel sincs meg fél óra alatt.