Ma gulyást főztem. Rég nem volt, és mindenki szereti, még Barnika is be tud lakni belőle, ami csoda, mert ugye hús is van benne. Habár mostanában elkezdte enni a húst meg felvágottakat is. Például mikor anyáék itt voltak január végén, a szendvicsből kiszedegette a szalámidarabokat. Valamelyik este ugyancsak szendvicset kapott vacsorára, és mire odanézek, a vajaskenyérről a szalámi hiányzik, az uborka és kenyér félretolva. Úgy látszik ez most egy húsos periódus.
A gulyást most szalonnával, disznóhússal és kolbásszal készítettem, ezeket odatettem picit pirulni, míg feldaraboltam a meghámozott krumplit. Tettem rá egy kis grill fűszerkeveréket is, nagyon jó ízt adott neki. Pici pirospaprika, bele a krupli és víz amíg ellepi. Fél óra alatt meg is főtt. Ezért szeretem, mert finom és gyors.
Barni gulyást eszik:
És közben rajzfilmet néz:
1 megjegyzés:
SZia! most viccelsz? Ez még paprikás krumplinak is gyenge, nem gulyásnak. AZ igazi gulyásnál disznó-marha vegyes pörköltet kell főzni (természetesen lecsó alapon), amikor a hús nagyjából megfőtt (de még nem teljesen), akkor fel kell engedni vízzel, hogy leves legyen, bele kell tenni a krumplit, répát, fehérrépát és petrezselyemzöldet és az egész köményt. AMikor minden megfőtt benne, akkor csipetkét kell bele főzni......na ez a magyar gulyás leves. És közel sincs meg fél óra alatt.
Megjegyzés küldése