Itt Németországban sok ilyet láttam, most pedig a barátnőm szülinapján is megkóstoltam, el is kértem a receptet :)
Tulajdonképpen tejszínes kavart süti, rajta bármilyen gyümölcs, tetején morzsa.
Én most meggyest készítettem, eredetileg tehéntúrós meggyes lett volna, de féltem, hogy akkor már túl magas lesz. A kerek 26 cm-s formában készítettem, és csak fél adag tésztával, így is nagyon magas lett.
Bármilyen gyümölccsel nagyon finom, kóstoltam már rebarbarával és almával is.
Hozzávalók (eredeti recept):
Tulajdonképpen tejszínes kavart süti, rajta bármilyen gyümölcs, tetején morzsa.
Én most meggyest készítettem, eredetileg tehéntúrós meggyes lett volna, de féltem, hogy akkor már túl magas lesz. A kerek 26 cm-s formában készítettem, és csak fél adag tésztával, így is nagyon magas lett.
Bármilyen gyümölccsel nagyon finom, kóstoltam már rebarbarával és almával is.
Hozzávalók (eredeti recept):
- 2 doboz tejszín (egyenként 200 g)
- 1 pohár tejföl (200 g)
- 5 tojás
- 1,5 pohár cukor (a tejföl poharával mérve)
- 4 pohár liszt (a tejföl poharával mérve, 1 pohár kb.130-150 g)
- 2 sütőpor
- 1 doboz tejszín (200 g)
- 100 g tejföl
- 3 tojás
- 0,8 pohár cukor
- 300 g liszt
- 1 sütőpor
- 1 üveg meggy (a fél adaghoz)
- olaj (1 rész)
- cukor (1 rész)
- liszt (2 rész)
4 megjegyzés:
Vár nálam egy díj. Meg is tarthatod, de tovább is adhatod. :-)
http://kreagora.blogspot.com/2011/04/dij-prize.html
Üdv:
Melinda
Nagyon szépen köszönöm :)
Tovább fogom adni, de csak egy hét múlva, mert most jönnek a szüleim és a tesóm látogatóba hozzánk, el leszek foglalva :)
Nagyon jól mutatnak a lesüllyedt meggyek ;-)
Köszönöm, Anazar, nagyon finom is :)
Megjegyzés küldése