2011. március 30., szerda

Nyakas karaj párolt zöldségekkel

Ez most nagyon finom lett :)


Receptet igazán nincs miért írni. A húst felszeleteltem, kipotyoltam, fűszereztem. A wokban sütöttem meg, forró, bő olajban, amennyi egészen ellepi. Sokkal hamarabb sül, puha, omlós lesz, nem szárad ki.
A zöldségekhez egy tasak mélyhűtött vegyes zöldséget pároltam, általában mexikóit szoktam, azt szeretem, de ez most más volt. Ezt is fűszereztem és egy kanál liszttel sűrítettem be.
Egyszerű, gyors ebéd, és persze finom is :)

4 megjegyzés:

Kati írta...

Hát ez tényleg finom lehetett.Párolt zöldségek, szívesen megkóstolnám most!

Ditta írta...

Nagyon guszta,és nagyon finom gondolom!

kotaliza írta...

Nagyon finom lehet,de mitől nyakas?

Zita írta...

Köszönöm, tényleg finom lett.
Kotaliza, a nyakas karaj (erdélyi elnevezés) a tarja. Nálunk nyakas karaj van, és fehér karaj, a fehér a szárazabb, a nyakas pedig a sötétebb, zsírosabb rész. Itt van kép:
http://malackaraj.blog.hu/2009/04/08/a_legegyszerubb_grillhus_a_tarja