Hozzávalók:
A leveshez:
- 1 tyúk
- 5-6 db sárgarépa
- 2-3 db petrezselyemgyökér
- 1 kisebb zellergumó
- húsleveskocka
- só, bors
- levestészta
- 1 kg krumpli
- kis tej, margarin
- só
- 2 kanál liszt
- paradicsomlé (vagy paradicsompaszta)
- só, cukor
- 1-2 kanál olaj
- a megfőtt leveszöldség
- 5 db savanyú uborka
- 1 tojássárgája
- olaj
- só
A krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk, kis sóval főni tesszük annyi vízben, amennyi ellepi. Ha megfőtt, letöltjük róla a vizet, kb fél decit hagyunk rajta, összetörjük a krumplit. Kis margarinnal, tejjel ízesítjük.
A paradicsomszószhoz a lisztből és olajból rántást készítünk, ezt engedjük fel a paradicsomlével, majd ha besűrűsödött, ízesítjük sóval, cukorral.
A salade de boeuf-höz a zöldségeket apróra vágjuk, 1 tojásból majonézt készítünk és hozzákavarjuk, majd sózzuk. Nekem a savanyú uborka elengedhetetlen hozzá, így szoktam meg, ettől olyan szép piros-fehér-zöld a színe. De ugye nem mindenki szereti, úgyhogy kimaradhat... Van aki húst is tesz bele, de nálunk mire boeuf készül, már nincs hús :)
Jó étvágyat.
3 megjegyzés:
Mindkettő nagyon guszta!
Minek egy húslevesbe leveskocka, ha minden benne van már alapból? Ezt soha nem értettem. (Nem bántási)
Hobbychef, köszönöm.
Névtelen, nem tudom, miért kell bele, nekem így jobban ízlik, de semmi sem kötelező. Próbáltam anélkül is, és nem volt olyan finom.
Megjegyzés küldése