2010. december 29., szerda

Karácsonyra készült sütik 2

Francia krémes:

Hetedikes-nyolcadikos lehettem, mikor először kóstoltam ezt a sütit az egyik osztálytársnőmnél. Annyit dicsértem a sütit, hogy anyum végül elkérte a receptet, és azóta minden évben (18 éve) ünnepekre ezt készíti. Eddig mindig kaptunk egy-egy fél tepsivel, de most, hogy itt vagyunk Németországban, elkészítem én is :)


Hozzávalók:

A lapokhoz:
  • 250 g liszt
  • 2 ek cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 3 ek tejföl
  • 100 g vaj vagy margarin
  • 1 tojás
A krémhez:
  • 250 g ráma margarin
  • 250 g porcukor
  • 100 g liszt
  • 500 ml tej
  • 1 vaníliaaroma
  • 1 ek kakaó
Lapok: a lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sütőport, tejfölt, tojást. Jól összegyúrjuk, 3 lapot sütünk belőle.
Krém: a lisztből és tejből pépet főzünk, hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a kihűlt pépet. Két részre osztjuk, egyikbe kerül a vaníliaaroma, a másikba a kakaó.
Összerakjuk a lapokat a kétféle krémmel, tetejére porcukrot szórunk. Egy éjszakát hagyjuk puhulni, utána lehet szeletelni.

Nincsenek megjegyzések: