Hetedikes-nyolcadikos lehettem, mikor először kóstoltam ezt a sütit az egyik osztálytársnőmnél. Annyit dicsértem a sütit, hogy anyum végül elkérte a receptet, és azóta minden évben (18 éve) ünnepekre ezt készíti. Eddig mindig kaptunk egy-egy fél tepsivel, de most, hogy itt vagyunk Németországban, elkészítem én is :)
Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 250 g liszt
- 2 ek cukor
- fél csomag sütőpor
- 3 ek tejföl
- 100 g vaj vagy margarin
- 1 tojás
- 250 g ráma margarin
- 250 g porcukor
- 100 g liszt
- 500 ml tej
- 1 vaníliaaroma
- 1 ek kakaó
Krém: a lisztből és tejből pépet főzünk, hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a kihűlt pépet. Két részre osztjuk, egyikbe kerül a vaníliaaroma, a másikba a kakaó.
Összerakjuk a lapokat a kétféle krémmel, tetejére porcukrot szórunk. Egy éjszakát hagyjuk puhulni, utána lehet szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése