2010. december 17., péntek

Krumplis egytálétel

Vagy valami olyasmi. Nincs neve, ezek a kaják csak úgy összejönnek, abból, ami éppen itthon van. És ez nagyon finomra sikerült.


Hozzávalók:
  • 1 fej hagyma
  • 300 g füstölt has (bacon)
  • 1 kg krumpli
  • 3 tojás
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • olaj
A hagymát apróra vágjuk, kis olajon megpirítjuk. A füstölt hasat keskeny csíkokra  vágjuk és a hagymához adjuk, pirítjuk, sózzuk, borsózzuk. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. Egy hőálló edénybe öntjük a hagymás hasat, krumplit, ízesítjük, ha kell. A 3 tojást elkavarjuk a tejszínnel és a krumplira öntjük. Ha kell öntünk hozzá még tejet, annyit, hogy majdnem ellepje. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a krumpli megpuhul és a teteje megpirul. Lehet reszelt sajtot is szórni a tetejére.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: