Még Valentin napra készült, csak nem volt időm feltenni :) A recept Gondaanyutól van, annyi csak a különbség, hogy én mogyoróval töltöttem, nem dióval, és kisebb kalácsokat formáztam, így lett belőle 8 db.
Hozzávalók:
Langyosan a legfinomabb, utána kicsit száraz volt, de azt hiszem azért, mert túl vékonyra nyújtottam.
És egy kis ízelítő, csokimázas eper és alma :) Ez is Valentin nap körül készült, recept nem kell hozzá, sima étcsoki, vagy bevonó csoki gőz fölött olvasztva, amibe belemártottam a gyümölcsöket. Hmm, de finom volt :)
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 15 dkg olvasztott vaj
- kiskanál só
- 3 kanál cukor
- 20 dkg mogyoró
- cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
Langyosan a legfinomabb, utána kicsit száraz volt, de azt hiszem azért, mert túl vékonyra nyújtottam.
És egy kis ízelítő, csokimázas eper és alma :) Ez is Valentin nap körül készült, recept nem kell hozzá, sima étcsoki, vagy bevonó csoki gőz fölött olvasztva, amibe belemártottam a gyümölcsöket. Hmm, de finom volt :)
4 megjegyzés:
A kalácskák nagyon szépek és aranyosak, a csokis gyümölcs is biztos az volt, de nekem nagyon furcsa. No, majd egyszer...:)
Nem próbáltál még csokis gyümölcsöt? almát sem? Itt vásárokon mindig van, Barnika nagyon szereti, de tényleg jó, sokkal jobb, mint az a cukormázas alma otthon :))
Zita, nem próbáltam, és valahogy nem is tudom elképzelni. Biztos az a baj, hogy én igazából nem szeretem a csokit, a gyümölcsöt viszont nagyon, és így azt hiszem, hogy a csoki csak elrontja.:P
Nem rontja el az ízét. Inkább csak olyan különleges lesz tőle. Ne úgy gondold, hogy most csak a csokit fogod érezni, a gyümölcs dominál, csak vékony réteg csoki lesz rajta. hagyd, majd ha hazamegyünk készítek neked, s megkóstolod :)
Megjegyzés küldése