2010. november 5., péntek

Gyros salátával

Mostanában nincs sok időm írni. Legalábbis az elmúlt két hétben nem nagyon volt. Itt voltak a szüleim és a testvérem látogatni egy hétre, és főzni se nagyon főztünk, inkább csak tekeregtünk, de nagyon jó volt.
Ezt a gyrost is hétfőn készítettem, de csak most kerül ide fel. Vendéglőben láttam így, lepénykenyér nélkül, tsatsiki szósszal, salátával. Nagyon fincsi és laktatós, nem is hiányzott a kenyér. És persze húsnapra ideális.


Hozzávalók:
  • fél kg sertéshús
  • 2-3 nagyobb hagyma
  • gyros fűszerkeverék
  • vegyes zöldsaláta
  • 2 dl joghurt
  • fél kígyóuborka
  • só, bors
  • fokhagyma
  • olaj
A sertéshúst apró csíkokra vágjuk,  fűszerezzük, kis olajban addig pirítjuk, míg majdnem megpuhul, ekkor hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, és készre pirítjuk.
A tsatsiki szószhoz az uborkát a reszelő nagy fokán lereszeljük, hozzákeverjük a joghurthoz, sózzuk, tört fokhagymát adunk hozzá. Salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: