2010. november 16., kedd

Alma - cékla saláta

Na ilyet sem ettem még eddig, lehet, hogy én vagyok az egyedüli, aki még nem próbálta :)


Nagyon egyszerű, recept sem igazán kell hozzá, csak négy kis főtt cékla, három édes alma, tejszín. A céklát és az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és öntünk hozzá 2 dl tejszínt. Lehet ízesíteni egy kis sóval, ha kell, de nem kötelező. Viszont nagyon finom, rakott krumpli mellé ettük.

2 megjegyzés:

sedith írta...

Megfőzni? Miért elrontani a drága céklát!:)
Próbáld csak meg legközelebb nyersen! Meg fogsz lepődni milyen finom! Nálunk télen már sosem hiányzik a salátákból a cékla!

Zita írta...

Főtt céklát vettem, nem nyerset, nem kaptam mást. De a céklával amúgy sem vagyok nagy barát, elsőre a főtt jobb, aztán majd kipróbálom a nyerset is.