Itt Németországban sok ilyen készül, ezt is német konyhán kóstoltam először, és nagyon ízlett. Hamar elkészítettem itthon is.
Hozzávalók:
- 250 g szarvacska tészta
- 200 g felvágott
- 2 kis zukkini
- 1 fej hagyma
- 200 g reszelt sajt
- 300 ml tejszín
- só, bors, fokhagymapor
- olaj
A tésztát megfőzzük, félretesszük. A hagymát kis olajon dínszteljük, hozzáadjuk az aprózott felvágottat (lehet ez cérnakolbász, szalámi, bármi, ami éppen otthon van), a felszeletelt zukkinit, és puhára pároljuk. Egy hőálló edényt kikenünk margarinnal, belerakjuk a főtt tésztát, zukkinis felvágottat, sózzuk, borsózzuk, jól összekavarjuk, majd felöntjük tejszínnel. Reszelt sajtot szórunk a tetejére, előmelegített sütőben fél órát sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése