2010. november 14., vasárnap

Nudelauflauf

Itt Németországban sok ilyen készül, ezt is német konyhán kóstoltam először, és nagyon ízlett. Hamar elkészítettem itthon is.


Hozzávalók:
  • 250 g szarvacska tészta
  • 200 g felvágott
  • 2 kis zukkini
  • 1 fej hagyma
  • 200 g reszelt sajt
  • 300 ml tejszín
  • só, bors, fokhagymapor
  • olaj
A tésztát megfőzzük, félretesszük.  A hagymát kis olajon dínszteljük, hozzáadjuk az aprózott felvágottat (lehet ez cérnakolbász, szalámi, bármi, ami éppen otthon van), a felszeletelt zukkinit, és puhára pároljuk. Egy hőálló edényt kikenünk margarinnal, belerakjuk a főtt tésztát, zukkinis felvágottat, sózzuk, borsózzuk, jól összekavarjuk, majd felöntjük tejszínnel. Reszelt sajtot szórunk a tetejére, előmelegített sütőben fél órát sütjük.


Nincsenek megjegyzések: