Ez megint egy zöldségnapi ebéd volt :) De nagyon fincsi.
Hozzávalók:
- 2-3 zukkini
- 1 hagyma
- kapor, csombort
- 2 kanál liszt
- 1 dl tej
- tejföl
- 1 padlizsán
- só, bors
- liszt
- tojás
- olaj
A zukkinit megpucoljuk, karikára, majd csíkokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, egy kis olajon megpirítjuk. Beletesszük a felvágott zukkinit, kaprot, csombortot, sózzuk, borsózzuk. Felöntjük egy kis vízzel. Ha a zukkini megfőtt, eresztéket készítünk a lisztből és tejből, és pár percet még főni hagyjuk. ha megvan, tejfölt kavarunk bele.
A padlizsánt megpucoljuk, felkarikázzuk, sózzuk, borsózzuk. Egy kis lisztet elkavarunk felvert tojással, sózzuk. A padlizsánt lisztbe mártjuk, majd a tojásos keverékbe, és forró olajban kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése