2010. október 24., vasárnap

Zukkinifőzelék rántott padlizsánnal

Ez megint egy zöldségnapi ebéd volt :) De nagyon fincsi.


Hozzávalók:
  • 2-3 zukkini 
  • 1 hagyma
  • kapor, csombort
  • 2 kanál liszt
  • 1 dl tej
  • tejföl
  • 1 padlizsán
  • só, bors
  • liszt
  • tojás
  • olaj
A zukkinit megpucoljuk, karikára, majd csíkokra vágjuk.  A hagymát apróra vágjuk, egy kis olajon megpirítjuk. Beletesszük a felvágott zukkinit, kaprot, csombortot, sózzuk, borsózzuk. Felöntjük egy kis vízzel. Ha a zukkini megfőtt, eresztéket készítünk a lisztből és tejből, és pár percet még főni hagyjuk. ha megvan, tejfölt kavarunk bele.
A padlizsánt megpucoljuk, felkarikázzuk, sózzuk, borsózzuk. Egy kis lisztet elkavarunk felvert tojással, sózzuk. A padlizsánt lisztbe mártjuk, majd a tojásos keverékbe, és forró olajban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések: