2010. október 23., szombat

Prézlis szelet kicsit másképp

Megint bélszínt vettünk. Szeletnek kisütni ez a legfinomabb, legpuhább. Ezt most kicsit másként készítettem, hogy ne legyen unalmas. A különbség csak annyi, hogy a tojáshoz apróra vágott vöröshagymát tettem, és a prézlihez sajtot reszeltem. Tetejére is sajtot szórtam, miután megsült.


Hozzávalók:
  • fél kg bélszín (2 db)
  • pár kanál liszt
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • pár kanál prézli
  • negyed kg sajt
  • só, bors
  • olaj
A bélszínt felszeleteljük, kipotyoljuk, sózzuk, borsózzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, összekeverjük a két felvert tojással, sózzuk. Egy tányérba pár kanál lisztet teszünk, egy másikba prézlit kavarunk el reszelt sajttal. A kipotyolt szeleteket lisztbe forgatjuk, majd a hagymás tojásba és végül a sajtos prézlibe. Forró olajban pirosra sütjük, ha kész, egy tányérra rakjuk őket és megszórjuk hamar egy kis reszelt sajttal, amíg forró, hogy a sajt ráolvadjon. Nagyon finom, a hagymától különleges íze van.

3 megjegyzés:

sedith írta...

Na, ezt a bejegyzést nem láttam, és bécsit így nem készítettem még! De legalább tudom, hoyg mi lesz a pulykamellből holnap!:)
Puszi

UI. Csak miután hazajöttek, tudtam emg, hoyg kint oltak Anyudék és Zsuzsi nálatok!:) Ti mikor jösztök?????????????????:D

Zita írta...

Szia, csak most láttam, hogy írtál :)
Finom lett a pulykamell?
Nem tudom, hogy mi mikor megyünk majd haza, még semmi konkrét nincs egyelőre. De remélem valamikor december végén-január elején.
Ti jól vagytok? A derekad jobban van?
Puszi

sedith írta...

Hát, a derékkal nem oylan egyszerű a dolog. Egy volt, amit mondott látatlanba a doktornő és más, amit röntgen után. Hosszú. Majd ha hazajössz elmesélem. Addig még megválik, mennyire csillapítható a fájdalom. :(