Megint bélszínt vettünk. Szeletnek kisütni ez a legfinomabb, legpuhább. Ezt most kicsit másként készítettem, hogy ne legyen unalmas. A különbség csak annyi, hogy a tojáshoz apróra vágott vöröshagymát tettem, és a prézlihez sajtot reszeltem. Tetejére is sajtot szórtam, miután megsült.
Hozzávalók:
- fél kg bélszín (2 db)
- pár kanál liszt
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- pár kanál prézli
- negyed kg sajt
- só, bors
- olaj
A bélszínt felszeleteljük, kipotyoljuk, sózzuk, borsózzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, összekeverjük a két felvert tojással, sózzuk. Egy tányérba pár kanál lisztet teszünk, egy másikba prézlit kavarunk el reszelt sajttal. A kipotyolt szeleteket lisztbe forgatjuk, majd a hagymás tojásba és végül a sajtos prézlibe. Forró olajban pirosra sütjük, ha kész, egy tányérra rakjuk őket és megszórjuk hamar egy kis reszelt sajttal, amíg forró, hogy a sajt ráolvadjon. Nagyon finom, a hagymától különleges íze van.
3 megjegyzés:
Na, ezt a bejegyzést nem láttam, és bécsit így nem készítettem még! De legalább tudom, hoyg mi lesz a pulykamellből holnap!:)
Puszi
UI. Csak miután hazajöttek, tudtam emg, hoyg kint oltak Anyudék és Zsuzsi nálatok!:) Ti mikor jösztök?????????????????:D
Szia, csak most láttam, hogy írtál :)
Finom lett a pulykamell?
Nem tudom, hogy mi mikor megyünk majd haza, még semmi konkrét nincs egyelőre. De remélem valamikor december végén-január elején.
Ti jól vagytok? A derekad jobban van?
Puszi
Hát, a derékkal nem oylan egyszerű a dolog. Egy volt, amit mondott látatlanba a doktornő és más, amit röntgen után. Hosszú. Majd ha hazajössz elmesélem. Addig még megválik, mennyire csillapítható a fájdalom. :(
Megjegyzés küldése