2010. február 5., péntek

Nem csak rövid hétvége, de rövid hét is :D

Hát ez a hét nagyon hamar elrepült. Fel sem szusszantunk rendesen, és már itt is van a hétvége.

Barni hétfői hóembere

A hét eleje hamar eltelt, ugyanis miután anyáék hazamentek, mi átköltöztünk a szobájukra. A mi szobánk pont a vendéglő szélén volt, két külső fallal, és a rossz szigetelés miatt a pára állandóan csapodott le a plafonon és ez kezdett szépen penészedni. Már rég szóltunk a tulajdonosnőnek, Mihaela-nak, (ill. nem ő a tulajdonos, csak a vendéglőt bérli és vezeti), hogy gond van, és megegyeztünk hogy átköltözhetünk. Kicsit félek is, hogy nehogy itt is kezdjen penészedni a főzés miatt, és állandóan lesem a plafont, de egyelőre nincs semmi gond, még az ablaküveg sem párás.
Na de sokkal jobban jártunk, mert itt kisebb az ágy, és így befért egy kiságy is külön Barninak, így nem kell együtt aludjunk.

 

 A szoba másik fele pedig így néz ki :

 

 

 Végül is így jobban jártunk, mert több helyünk is van, és másabb, újabb a szoba. Apropo, itt a konyhám :D

 

 Szerdán vettük ezt a kis fekete szekrényt a Reholandban, és egy polcot is, de az még nincs feltéve, összesen 15 euróért.
Szerdán többek között üvegfestéket is vettünk. Méghozzá jó sokat, 11 darabot, mindenféle színben, és csütörtökön még hármat, úgyhogy most el vagyok látva. Az történt ugyanis, hogy 14-én kézműves piac lesz itt Lingenben, és arra gondoltam, hogy ha lehet én is részt veszek az ékszereimmel. De mivel az nem igazán elég, hogy egy asztalt megtöltsön, vagy lehet nem fogják annyira venni, arra gondoltam, hogy üvegfestékfigurákat is árulok, hátha sikere lesz. Na de ez egyelőre terv, nem biztos, hogy egyáltalán részt vehetek a vásáron, jövő héten kiderül. (Remélem igen, elvégre ha vásár, mindenki árulhat, nem?) A rajzok gyönyörűek, félig készen vannak már.


  

  

  


 

Azt nem tudom, hogy milyen árat tegyek majd nekik, de gondolom 1-2 euróért nem lesznek drágák.
Jövő héten nekifogok az ékszereknek is, minél többet készíteni belőle.
Addig is jó éjszakát mindenkinek, tschüss.

10 megjegyzés:

sedith írta...

Jaj, de klassz, Zita! Remélem, hogy tényleg részt vehetsz és lesz eladásod is! Jobb alkalom nem is adódhatott volna a munkáid bemutatásához, eladásához!
Jó az új "kéró" is. :) Barni elfér a kiságyban?

UI. Anyud hozta a formákat, ki is fizettem neki, meg az LOC-t is, és odaadtam az utolsó gyerekpénzt is. NAgyon szépen köszönöm a formákat, a szilikonosok nagyon klasszak, már többször kiprbáltam. AHnem a papírból valókat csak tálaláshoz, díszként érdemes használni, mert amikor sütöttem bennük, abszolút beleragadt a tészta. A szilikonos viszont jó befektetés volt.

UI.2. Jól naplózol. Mintha mindigis csináltad volna. :) Látod, megy ez neked! Anyudék olvassák? Én azért halkan javasolnám neked, hoyg tedd nyilvánossá a blogodat, vagy még inkább, hogy nyiss még egyet, ahol megmutatnád az ékszereket, talán lenne rendelésed, eladásod.
Puszi

És még egy kérdés: a főzős blogomnak szerinted vad lila a háttere? Mert szerintem nem, de ha esetleg majd sokan reklémálnak miatta, lehet, hoyg megmásítom.

Sz. Zita írta...

Szia,
Sajnos a vásár elmarad, mert nincs több hely, és azt mondták, hogy ékszerészből amúgy is többletük van. Ez van, de legalább elmegyek, és megnézem, hogy mi milyen árban van, tudjak tájékozódni.
Barni elfér a kicsi ágyban, mert elég nagy "kicsi" ágy, vagy másfél méter hosszú.
Örvendek hogy tetszenek a formák, a sütőpapíros mindig leszedi a muffin szélét :D Elég pazarlás. Én vettem végül egy rendes nagy 12 darabos szilikon muffin formát, úgyhogy azt használom.
Köszi, hogy tetszik a blog, egyelőre csak te olvasod, anyáéknak megpróbáltam mutatni, de csak azt kaptam válaszul, hogy inkább Barnival foglalkozzak, mert ha én ezt csinálom, addig ő szegény mit csinál? Amúgy sem nagyon érdekelte, és gmail-es kontja sincs, úgyhogy nem tudjam engedélyt adni. Fel akarom majd ide tenni az ékszereket, és hátha szerzek valami kapcsolatot majd a vásárban, ahol eladhatom. Külön blogot nekem németül lenne érdemes csinálni, de egyelőre hirdetések közé teszem majd fel, ebay-re, képpel együtt.
A főzős blogod új háttere nagyon tetszik, és egyáltalán nem vad lila, inkább pasztel. Szép lett. Segítettek neked?
Sok-sok puszi nektek

Sz. Zita írta...

Ja, még azt szerettem volna kérdezni, hogy hogyan teszed be a megjegyzések végére a linkeket, azt a "You might also like:" stb.

sedith írta...

Hát csak anynit segítettek, hogy megmondták, hogy léteznek újabb sablonok is, mint amiket a blogspot kiad és adtak néhány linket, hogy hol találok iylet. HA érdekel, látogass el a http://bloggerbloggerek.blogspot.com/ címre és ott találsz bejegyzéseket a blogod csinosításával kacsolatban. Szerintem is szép pasztell, de akinek a szürke tetszik, annak elhiszem, hogy ez vad. :)
A kis képeket őgy tudod betenni és sok más modult is, hogy rámész nálam a kis képek alatt Linkwithin linkre (vagy pl. a számlálóra vagy mittoménhova) és ott kitöltöd az adataiddal és felteszi a blogodra a modult.

Szerintem ne fogadd meg az anyudék tanácsát ebben az egyben, mert bizony Barni is le tudja egy kis időre foglalni magát és neked is kell egy kicsi magadra fordított idő. Haszontalan dolognak tűnik, de egy idő után oylan jó visszaolvasni, meglátod, még csak pár hónap távlatából is, hát még aztán évek múltán! István is sokszor haragudt rám, hoyg miért töltöm az időt, aztán a főzős blog miatt pláne, most viszont, hoyg tulajdonképpen ezáltal jutttam oda, hogy pénzt is szerzek, befogja a száját. :P

Sz. Zita írta...

Az Erdélyi Konyhában folyamatosan jelennek meg majd receptjeid, cikkeid? S mennyit keresel vele, ha szabad tudni? :D Az nagyon jó dolog.
Nem az oldalsó képeket kérdeztem, hanem minden megjegyzés alján van 3 link a régebbi ehhez kapcsolódó megjegyzésekhez, azt nem tudom betenni. Köszi a segítséget. Puszi

sedith írta...

Zita, én is azokra a képekre gondoltam!:) z oldalsóakat nem úgy kell. :D

Igen, az Erdélyi Konyhába rendszeresen írok, általában (legalábbis eddig) több oldalam jelent meg mindegyikben. Flekkenként 15 lejt fizetnek, egy flekk kb. 1500 karakter, és kb. fél oldal Word-ben. de persze, azt fizetik, ami be is kerül a lapba, nem mindent, amit elküldök. mert sokszor többet küldök, hoyg legyen, amiből válogassanak. Eddig egyszer kaptam pénzt, 257 lejt (nem hazudhatok, mert Apud fizeti :D - na jó, amúgysem hazudnék) de ezt kb másfél havi pénznek tekinthetem. A januári számban megjelent írásokra-képekre és a decemberiben megjelentek egy részére. Úgyhogy, attól függően, mennyit írok 15-200 lejt fogok, remélem, kapni havonta. És ez azért nagyon jó összeg így, mert a nNépújsgnál pl. lég sokat írtam és összesen 30 lejt kaptam. Szóval, örülök és megbecsülöm ezt a "konyhát". Hátha egyszer eszükbe jut leszerződtetni, akár más munkákra is. :)

Hanem jó ötlet az ékszereid kiállítása. És az még jobb lenne, ha alkalmaznának is téged. Helyben lenne, Barni mehetne oviba, stb. sok előnye lenne. Aztán tudod, ha hazajössz (ha jössz...:P), komolyan el kellene gondolkodnunk valami ételes dolog nyitásán, indításán. Addig hátha a mi anyagi helyzetünk is egy kicsit helyrejönne és lehetne konkrétan is álmodozni. HA minden igaz, be fogok iratkozni a szakácskurzusra, úgyhogy a nyitáshoz szükséges diploma már meglenne! Mert inkább ezért örülök a kurzusnak, nem mintha ott olyan sokat tanulhatnék!:) Remélem, nem nevetsz ki az ötletemmel, tudd, még beszéltünk róla, de mindig csak viccből, viszont bennem már lassan érik a gondolat, hoyg tényleg kellene kezdeni is valamihez. Az, hogy állandóan másoktól függni és főleg kiszolgáltatottnak lenni nem életcélom, mégha szeretem-munkát is végzek.

sedith írta...

150-200 lejt akartam írni.

Sz. Zita írta...

Örvendek, hogy jön pénz az Erdélyi Konyhából, mert ugye ha az ember hobbyjával keres pénzt, az a legjobb érzés.
Köszi a segítséget a kis képekkel, én nem olvastam el rendesen a másik leveled, nem értettem, hogy nálad kell kattintsak, pedig odaírtad.
A szakácskurzus ingyenes, ugye? A volt kolleganőm is kijárta (Piroska, nem ismered), és ott dolgozik az új pizzázóban, minden második nap reggeltől estig. Az a kis hely nemrég nyílt, de egy kis reklám, jó kaja, nem nagy árak, és máris beindúlt. Úgyhogy nekünk is sikerülhet :D Én már nagyon rég szeretném, de nincs konkrét elképzelésem, hogy mit nyitni, cukrászda, vagy étterem, vagy pizzázó. Szóval egyáltalán nem nevetlek ki az ötlettel, mert szuper lenne saját magunknak dolgozni és nem másnak, még ha kicsiben is. Annyi elég lenne, hogy megéljünk belőle.
Itt Németországban nagyon menne egy "Magyaros Ízek" konyha, mert ezek minden délután hobbyból elmennek valahova enni. De otthon is elboldogulnánk vele. :D

Sz. Zita írta...

U.I. Nagyon jól néztek ki a muffinok az új formákban, én is kell csináljak valamelyik nap.

sedith írta...

Jaj, bocs', olvastam amit írtál, de aztán ki is ment a fejemből, hoyg ismét válaszoljak rá. Hát te, én valami cukrászlabor-cukrászdában gondolkodom, abszolút házi süteményekkel-tortákkal. de ezt nehéz megvalósítani, emrt kell hely és felszerelés. De persze, egy étteremhez is ugyanúgy kell! Meg még van egy ötletem, de az távolabbi: főzősuli. Ahhoz először "ki kellene járni az iskolákat". Az a kurzus ingyenes lenne, cska az a baj, hoyg nem sokat ér. Csak épp, hoyg lenne diplomám. István nincs nagyon mellette, de nem igazán szoktam ráhallgatni ilyen téren. :D
Szóóval, még hagyjuk érni, ülepedni a dolgokat, pénzem úgysincs semmire. :D Aztán meglátjuk.