2011. október 30., vasárnap

Tarhonya tejfölös mártással

Ezt már rég nem készítettem, pedig nagyon szeretjük. Múltkor kotorásztam a szekrényben laska után, s felfedeztem a csomag tarhonyát. Hát így az került a tejfölös mellé.


Hozzávalók:
  • 200 g tarhonya
  • 500 g disznócomb
  • 1 fej hagyma
  • 1 kanál liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • tárkony
  • só, bors, pirospaprika
  • olaj
 A combot falatnyi darabokra vágtam, a hagymát is felapróztam. Egy kis olajon megfuttattam a hagymát, kis pirospaprikát szórtam rá, majd beleraktam a combot is, fehéredésig pirítottam. Felengedtem annyi vízzel, hogy ellepje, sóztam, borsóztam, tárkonyt tettem hozzá. Amíg a comb megfőtt, odakészítettem a tarhonyát is, egy kis olajon barnulásig pergeltem, majd felöntöttem vízzel, sóztam, addig főztem, míg puha lett.
Mikor a comb megfőtt, a lisztből és tejből eresztéket készítettem, ezzel is felfőztem a combot. A végén hozzáadtam a tejfölt is. A tarhonyával és savanyú uborkával tálaltam.


2 megjegyzés:

Kati írta...

Hát el tudom képzelni milyen finom lehetett.:)

Sz. Zita írta...

Nagyon finom :)