Igazából csak fokhagymásan akartam lesütni, de ahogy ott pirultak szépen, eszembe jutott a fehér bor...
Hozzávalók:
- 2 db sertésbélszín
- 3 sárgarépa
- 3-4 cikk fokhagyma
- 2 nagy fej hagyma
- 2 dl fehérbor
- só, bors
- pici olaj
A bélszínt 1-1,5 cm-s szeletekre vágjuk, sózzuk, borsózzuk. Egy lábosban pici olajon minden szelet mindkét felét jól megpirítjuk. Félrerakjuk a húsokat, majd ugyanabban az olajban az apróra vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát is megpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Visszatesszük a húsokat, és a darabolt sárgarépát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (ha kell), és nagyon lassú tűzön (nálam 1-es fokozat) 2-3 órán át pároljuk, amíg a sárgarépa megpuhul és a hús is omlós lesz. Krumplipürével tálaljuk.
2 megjegyzés:
Nagyon guszta, tetszik.
Köszi :) Azt hiszem hamarosan megint elkészítem, nagyon finom volt.
Megjegyzés küldése