Ez a legegyszerűbb torta, amit készítettem. Ha egy gyors tortára vágytam, ez készült el hamar. Volt idő, mikor minden szülinapra ezt készítettük (a felnőtteknek, mert a gyerekek azért szebbet érdemelnek :)).
A recept a nagynénémtől, Rózsikától van, aki nagyon dicsérte, azt mondta, ez olyan recept, amit még ő sem tud elrontani (aki ismeri, tudja, hogy utál sütit készíteni :)). A férjem is ezt szereti a legjobban. Amíg Barnikával terhes voltam, főleg az elején, amikor rosszul voltam, és a konyha közelébe sem mentem, férjem ezt a torát és a pizzát készítette előszeretettel (minden héten).
Nem kell nagy dologra várni, piskótatészta gyümölccsel és pudinggal. Az előbbi desszert is azért készült, mert a három konzerv gyümölcs sok volt a tortára.
Hozzávalók:
A tésztához:
Ha kihűlt a lap, rádobáljuk a gyümölcsöket, majd ráöntjük a megfőzött pudingot. Ha teljesen kihűlt, szeleteljük. Tejszínhabbal díszíthetjük.
A recept a nagynénémtől, Rózsikától van, aki nagyon dicsérte, azt mondta, ez olyan recept, amit még ő sem tud elrontani (aki ismeri, tudja, hogy utál sütit készíteni :)). A férjem is ezt szereti a legjobban. Amíg Barnikával terhes voltam, főleg az elején, amikor rosszul voltam, és a konyha közelébe sem mentem, férjem ezt a torát és a pizzát készítette előszeretettel (minden héten).
Nem kell nagy dologra várni, piskótatészta gyümölccsel és pudinggal. Az előbbi desszert is azért készült, mert a három konzerv gyümölcs sok volt a tortára.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 10 kanál víz
- 10 dkg liszt
- vegyes gyümölcs (banán, barack, meggy, ananász stb.)
- 1 vaníliás vagy kakaós pudingpor
- 3 kanál cukor
- 5 dl tej
Ha kihűlt a lap, rádobáljuk a gyümölcsöket, majd ráöntjük a megfőzött pudingot. Ha teljesen kihűlt, szeleteljük. Tejszínhabbal díszíthetjük.
2 megjegyzés:
Egyszerű és nagyszerű.Mi is szoktunk készíteni ilyet, csak a tetejére gyümölcskocsonyát tettünk.
Kati, légyszi segíts akkor nekem :)
Én is úgy szerettem volna, zselatinnal, de vagy a zselatin nem volt jó, vagy nem jó fajtát használtam, pedig két csomagot tettem a fél literhez, mindenesetre kavargattam, amíg kihűlt, de alig vastagodott meg, és amikor próbáltam a tortára önteni, a piskóta mind beszívta. Te milyen zselatint használsz?
Megjegyzés küldése