2011. február 2., szerda

Gyümölcstorta

Ez a legegyszerűbb torta, amit készítettem. Ha egy gyors tortára vágytam, ez készült el hamar. Volt idő, mikor minden szülinapra ezt készítettük (a felnőtteknek, mert a gyerekek azért szebbet érdemelnek :)).
A recept a nagynénémtől, Rózsikától van, aki nagyon dicsérte, azt mondta, ez olyan recept, amit még ő sem tud elrontani (aki ismeri, tudja, hogy utál sütit készíteni :)). A férjem is ezt szereti a legjobban. Amíg Barnikával terhes voltam, főleg az elején, amikor rosszul voltam, és a konyha közelébe sem mentem, férjem ezt a torát és a pizzát készítette előszeretettel (minden héten).


Nem kell nagy dologra várni, piskótatészta gyümölccsel és pudinggal. Az előbbi desszert is azért készült, mert a három konzerv gyümölcs sok volt a tortára.
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 10 kanál víz
  • 10 dkg liszt
Tetejére:
  • vegyes gyümölcs (banán, barack, meggy, ananász stb.)
  • 1 vaníliás vagy kakaós pudingpor
  • 3 kanál cukor
  • 5 dl tej
A cukrot a tojássárgájával habosra kavarjuk, hozzáadjuk a lisztet, simára kavarjuk, majd hozzáadjuk a vizet. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, hozzáadjuk a masszához. Egy gyümölcstortaformát (aminek mélyedés van a tetején) margarinnal kikenünk, majd kis liszttel megszórjuk, beleöntjük a tésztát, előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
Ha kihűlt a lap, rádobáljuk a gyümölcsöket, majd ráöntjük a megfőzött pudingot. Ha teljesen kihűlt, szeleteljük. Tejszínhabbal díszíthetjük.


2 megjegyzés:

Kati írta...

Egyszerű és nagyszerű.Mi is szoktunk készíteni ilyet, csak a tetejére gyümölcskocsonyát tettünk.

Zita írta...

Kati, légyszi segíts akkor nekem :)
Én is úgy szerettem volna, zselatinnal, de vagy a zselatin nem volt jó, vagy nem jó fajtát használtam, pedig két csomagot tettem a fél literhez, mindenesetre kavargattam, amíg kihűlt, de alig vastagodott meg, és amikor próbáltam a tortára önteni, a piskóta mind beszívta. Te milyen zselatint használsz?