2010. február 19., péntek

Levelestészta

Tegnap sikerült összehozni a leveles tésztát. Végül nem azt a receptet használtam amit ide bemásoltam, hanem az élesztőset, a Lilláét. Kicsit nehéz volt a földön (asztal híján) hajtogatni, de megérte.


Egy kiló levelestészta lett a hozzávalókból, amit 3 részre osztottam, és készítettem belőle 2 adag almás-fahéjas rózsát, és egy adag mustáros sonkás csigát. Az almás-fahéjas rózsákat már rég kinéztem magamnak, Edithnél találtam, emiatt is kerestem, végül készítettem a leveles tésztát. A mustáros sonkás csigát pedig Lillánál fedeztem fel, mikor a levelestészta receptet kerestem. Mindkettő nagyon finom lett, hamar el is fogyott, mára csak pár darab maradt reggelinek. De beszéljenek tovább a képek.

Almás fahéjas rózsák:

 

Mustáros sonkás csiga:

 
 

 Ki kell próbálni, kész leveles tésztával nagyon egyszerűek.

4 megjegyzés:

sedith írta...

Hát, szívem, te egy művész vagy! Még sosem próbáltam levelestésztát készíteni! Na, persze, amikor van készen, és jó is!

Nem jártam a napokban erre, és most akkora meglepetésekben volt részem!:) Nagyon ügyes vagy! Most "megyek" dolgozni, a Határidő nevű Múzsám nagyon sarokba szorított!

Sz. Zita írta...

Köszi, de nem volt nehéz a recept után, és szép hólyagos lett, inkább az volt rossz, hogy a földön kellett csináljam.
Határidő? De hány cikket kérnek tőled? Az Erdélyi Konyhába? Nem aggódok érted, olyan könnyedséggel írsz. :) Puszi

sedith írta...

Nem, most éppen nem az EK-ba kellett, hanem a Népújságnak. Bár ez meg sem közelíti az EK-tól kapott összeget távolról sem, azért írok, amikor van mit, mert itt inkább lehet esélyem állandó munkahelyre. Egyelőre nem biztatnak, de egyzsercsk lejár ez a válság a fenébe is!
tudod, azt hittem én is, hogy könnyen írok, de mostanában rengeteget tökölök egy-egy cikkel. Igaz, min. egyoldalas dolgoról van szó! (újságnyi egyoldal, nem Word)

Hogyhogy a földön ynújtottad? Csak nem a padlón, azért valami lapítót tettél, nem?! Mert akkor az ágyon is csinálhatnád!

Sz. Zita írta...

S milyen témákat szoktál választani?

Nem éppen a földön serítem, hanem leterítek egyszer újságpapírt, arra ilyen műanyag tányéralávalót, mint ami a pizzázókbal szokott lenni, s azon. Az ágy túl puha. Mind nézegetem a Familaban hogy vegyek egy kis asztalt, olyan ágybavalót, kis lábakkal, mert fenyőfából van, először serítődeszkának néztem, de nem az, viszont annak is bevállna, s még más téren is hasznos lenne, csak 12 Euro :(

Vendéglő vagy étterem lenne a legjobb, mert kajálni is járnának oda, nem csak sütit enni, viszont azt is lehetne, és esküvőkre is készíteni sütit, pl. ahol István zenél. És ott lehetne a tanfolyamot is tartani. Na szóval ötlet az van, csak pénz lenne...
S ha Szentgyörgyön nyitnánk, még Szabinak is kérhetnénk a segítségét valami magyar konyha megörzése címen, hátha bejönne.