2011. október 16., vasárnap

Kakaós csiga

Nagyon szeretem a kakaós csigát, és a családnak sincs ellenére :) Mivel itt nem lehet kapni, csak valami nagyon cukormázas, túl édes, mazsolás csigát, addig keresgéltem a neten, míg Gabojszánál felfedeztem egy egyszerű és gyors receptet, amiből nagyon finom csigák lettek, azóta már többször is, köszönöm a receptet :)


Hozzávalók:
  • 55 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
Töltelék:
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 3 ek porcukor
  • 3 ek kakaópor
Tetejére:
  • 1 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor

 A tészta hozzávalóit bepakolom a kenyérsütőgépbe, ami kb. 1,5 óra alatt finom, lágy tésztát dagaszt-keleszt nekem :) Ezt téglalap alakúra nyújtom, fél centi vastagságúra, majd megkenem az olvasztott vajjal, megszórom a porcukorral és a kakaóval. Feltekerem, 2 centis darabokra vágom, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezem. Itt tovább kelesztem 20 percet, majd 180 fokon 25 percet sütöm. Ekkor már majdnem kész, kiveszem, meglocsolom a vaníliás-cukros tejjel és visszatolom a sütőbe 5 percre. Eddig már mindenki a konyhában gyülekezik a finom illatok hatására, és türelmetlenül állapítja meg, hogy bizony még ki kell hűljön a süti, mielőtt fogyasztható :))

3 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon szépek, én még sosem készítettem csigát, de jó lenne már kipróbálni:)

Sz. Zita írta...

Köszönöm, Kati, tényleg nagyon finom, puha, főleg langyosan és tejjel jó.

Csilla írta...

Nagyon guszták lettek, nálunk is kelendő a kakaós csiga. :)