2011. január 27., csütörtök

Töltött tojás

Szilveszterre készítettem. Hamar megy, nem kell sokat dolgozni vele, és Isti nagyon szereti. Mégis ritkán készítek, mert nehéz étel.


Hozzávalók:
  • 10+1 tojás
  • 1 kis pástétom (100 g)
  • 1 tejföl (200 g)
  • 2 dl olaj
  • 1 kanál mustár
  • só, bors
A 10 tojást odatesszük főzni. Azalatt a megmaradt tojásból a mustárral és az olajjal majonézt kavarunk. Ha kihűlt a keményre főtt tojás, óvatosan megpucoljuk, és hosszában félbe vágjuk őket. Kivesszük a sárgáját, egy tálban elkeverjük a sárgáját a pástétommal, sózzuk, borsózzuk. Ezzel töltjük meg újra a fehérjét, és szépen a tányérra helyezzük őket körben. Én úgy szoktam, hogy egyszer elhelyezem a tojásfehérjéket üresen a tányéron,  hogy tudjam, melyik hova kerül, mert megtöltve már nem olyan könnyű tologatni-helyezgetni őket, meg utána törölgetni az ottmaradt tölteléket (de ez csak az én fixem, hogy egyenlő távolságra legyenek egymástól :). Ebből a mennyiségből két lapostányér szokott megtelni. A megmaradt tölteléket összekavarjuk a majonézzel és a tejföllel, és a tányér közepébe öntjük. Petrezselyemzölddel, pirospaprikával díszítjük.

2 megjegyzés:

sedith írta...

Nem is olyan nehéz étel ez! Az én fajta majonézemmel még könnyedebb is. :)
Apropó, nézz be hozzám, vár valami!:)

Sz. Zita írta...

Nekem nem bírja a gyomrom, egy falatot ettem csak belőle. Kihagytam belőle valamit? valahogy úgy éreztem hiányzik valami, de mivel olyan sokszor nem készítettem, fogalmam sincs. Mindenesetre Istinek ízlett.
Köszönöm a díjat, Katától is kaptam :)