2010. január 28., csütörtök

Első bejegyzés

Jó reggelt mindenkinek, ez az első próbálkozásom. Nagy kedvem nincs is az íráshoz, mert Barni megint szófogadatlan, és nem akar átöltözni. Tegnap már volt emiatt egy sor vita, kapott is a fenekére, mégsem tanúl belőle. Így kitaláltam, hogy csinálok egy "piros pont - fekete pont"-os listát, hátha nagyobb hatással lesz rá. Eddig nem működik, öltözni még mindig nem akar.



Holnap érkeznek édesanyámék hozzánk látogatni, már rég készülnek, de végre elérkezett az idő. Barni már nagyon várja őket, hiszen itt neki is nehéz, hirtelen szakítottuk el őt otthonról és mindentől amit ismer, óvoda, barátok, mama, tata, stb. Úgyhogy gondolom nagy lesz a viszontlátás öröme, nagyon kíváncsi vagyok már arra a pillanatra. Holnap reggel 5 körül indulunk értük Dortmundba a repülőtérre.

Tegnap délben sütött finom tál muffin:



Ja, nem is mondtam, mi Lingenben lakunk, ez egy kis város, körülbelül akkora mint Régen otthon. nagyon szép város, tiszta, rendezett. Ide költöztünk, miután Isti, a férjem itt kapott munkahelyet, és fél évig külön voltunk. Kezdődött az egész a gazdasági válsággal, amikor Isti elvesztette a munkahelyét, tavaly márciusban. Június végén jött dolgozni Németországba, és mi ketten Barnival decemberben követtük. Azóta tengetjük itt a napjainkat, gondolom még sokáig, a terv úgy szól, hogy kerek két évig, amíg Barninak iskolába kell menni, ugyanis ő most 5 és fél éves.

Egy kis bemutató Lingenről:



Weinachtsfest (Karácsonyi vásár):



Bevásárlóközpont:



Ennyire megőrzik itt az emberek a tisztaságot, kacsák és vízimadarak úsznak minden pataknál, tónál, még a legforgalmasabb utcák mellett is. (Mintha nálunk otthon a Pokloson lenne ez). Ez a kép a város legnagyobb 13 emeletes tömbháza mellett volt kattintva.



Gondolom elsőre ennyi elég, bemutatónak, holnap írok a nagy találkozásról.

3 megjegyzés:

sedith írta...

Na szia, Zita! Jaj, de klassz! Nem is kellett segítség!:) Háttárképet betenni elmondom hogy kell, de aztán még olvasgathatod ezt a blogot és ha valamit érdekesnek találsz, majd kipróbálod.

Szóval, keresel a neten blogháttereket (magyarul vagy angolul mindegy.) Én pl. ajánlok egy oldalt, ahol találsz iylesmit: darabka.blogspot.com Megnézed a háttereket nagyban, hoyg melyik tetszik, majd alatta van egy kód. Azt kimásolod valahová. Aztán bemész a saját naplódba és jobb oldalon, fenn, van a Testreszabás. Ott bemész az Elrendezés-be és az oldalfejléceknél rámész arra, hoyg Modul hozzáadása. Akkor előugrik egy ablak, ahonnan válogathatsz a modulok közül, te kiválasztod a Html/Javascriptet és megnyomod a +-ot. Akkor adsz egy címet neki, pl. háttér és a tartalomhoz bemásolod ezt a kódot

Ahová nagybetűkkel beírtam, hoyg ide jön a ... bemásolod azt a kódot, amit előzőleg kimásoltál, a kiválasztott háttér kódját. Elmented és elvileg meg kellene, hoyg jelenjen.

remélem, sikerül!
Most sietek, de ha még bármiylen kérdésed van, szívesen segítek.

JAj, még valami. Lágyszí, küldj meghívót a sutoedith@gmail.com címre, mert általában azzal vagyok belépve a naplóba, az a nyilvános cím csak azért van, hoyg ha bárki akar írni, írhasson és ne a saját fiókjaimat kelljen megadnom. :)
Puszillak

sedith írta...

NA, a kódot nem engedi elküldeni, mert azt írja ki, hoyg hibás. Én tudom, mi a ahiba benne, mert írtam bele pluszba szöveget, hoyg tudd, hová kell beilleszteni a másik kódot, de így nem engedi elküldeni.

És elfelejtettem a másik blog címét is felírni: http://bloggerbloggerek.blogspot.com/

sedith írta...

Nem hagyja elküldeni. Na mindegy, felmész a darabká-ra és ott bal oldalon, rögtön a profil után megtalálod a kódot, amit be kell írni a HTML/Javascript-hez. Onnan kimásolod, a kacsacsőr nyit és zár izéket kicseréled magukra a jelekre, tudod, azok a fektetett V betűk erre és arra, aztán bemásolod a kiválasztott háttérnek a kódját és kész. Remélem, sikerül. na, de most tényleg rohantam!!!
Puszi