Még télen készült el elég sokszor ez a pite, nagyon finom, két változatban is készítettem.
Az alap sima porhanyós tészta:
- 250 gramm liszt
- 125 gramm vaj
- 80 gramm cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 tojássárgája (vagy egy egész tojás)
- csipet só
Amíg sül, előkészítjük a tölteléket, itt kétfélét készítettem, attól függően, hogy mi volt otthon:
- 300 erdei gyümölcs (télen nekem fagyasztott volt)
- 2 tojás
- 80 gramm cukor
- 2 dl tejföl (vagy 2 dl tejszín egy vaníliás pudingporral elkeverve)
4 megjegyzés:
Jó lenne most egy szelettel:)
Húúúha, ez nagyon-nagyon guszta!
Nagyon fincsi lehet!
Én eddig csak a tejszínes változatról hallottam, de lehet kipróbálom majd tejföllel is. Nagyon finom lehet. :)
Kati, én is megenném, már rég sütöttem :)
Gál Edith, köszi, tényleg nagyon finom krémes, csak úgy olvad a szádban :)
Csilla, sokféleképpen ki lehet próbálni, szerintem lágy tehéntúróval és tejszínnel is menne, ami éppen otthon van, azt kell beletenni :)
Megjegyzés küldése