2010. szeptember 18., szombat

Töltött tojásos hústekercs

Tegnap húsnapom volt, és valami érdekeset akartam készíteni, hogy tojás meg hús is legyen benne. Végül ez lett, töltött tojás húsba göngyölve. És nagyon finom volt.


Hozzávalók:
  • 4 szelet disznóhús (comb, karaj)
  • 4 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • olaj
A hús kiklopfoljuk, sózzuk, borsózzuk, pirospaprikázzuk.  A tojás közben megfőzzük, megpucoljuk és tetejét levágjuk. Kiszedjük a tojássárgáját, összetörjük és összekavarjuk az apróra vágott vöröshagymával, sózzuk, borsózzuk. Ezzel a töltelékkel töltjük meg újra a tojásokat, én mind az egészet beleraktam, igaz kicsit feszültem a tojások :) A töltött tojásokat belegöngyöljük a hússzeletekbe, és összetűzzük pálcikával vagy éppen egy fogpiszkálóval. Egy mélyebb fedeles tepsiben kis olajon megpirítjuk a húsok minden oldalát, majd kis vizet engedünk alá, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús megpuhul, aztán zsírjára sütjük.


Nincsenek megjegyzések: