2010. szeptember 10., péntek

Fűszeres, mézes alma


Mikor megláttam Alíz fűszeres, mézes almáját, rögtön tudtam, hogy ki kell próbálnom. Így ez lett a köret a tegnapi bélszínhez. Az elkészítése nagyon egyszerű, mégis igen finom, ízletes köret lesz az eredmény.

Hozzávalók:
  • 4 alma
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál méz
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
Az almákat megmossuk, 8 részre vágjuk és a magháztól is megszabadítjuk őket. Egy nagyobb fedeles tepsiben odatesszük a vajat olvadni, rá az almákat, a mézet és a fűszereket. Jól átforgatjuk, majd fedél alatt pároljuk 4-5 percet, míg az alma megpuhul, de nem esik szét. Húsok mellé köretként tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: