Hozzávalók:
A tortalaphoz:
- 3 tojás
- 200 g cukor
- 250 g liszt
- 20 g kakaó
- 115 ml tej
- 115 ml olaj
- 1 sütőpor
- 400 g krémsajt
- 1 dl tejszín
- 1 csomag zselatin
- cukor
- 2 üveg meggybefőtt
- 50 g kukoricakeményítő
- cukor
- 4 dl tejszín
- 2 zacskó habfixáló
- cukor
- 16 db meggy
- csokidara
A meggyet leszűrjük, a meggyléből 4 dl-t egy edényben a kukoricakeményítővel és ízlés szerinti cukorral pudinggá főzünk. Hozzáadjuk a meggyet, hűlni hagyjuk. A krémsajtot elkavarjuk a habbá vert tejszínnel és cukorral. A zselatint feloldjuk egy kis langyos vízben és a krémsajthoz kavarjuk.
Ha a lapok kihűltek, meglocsoljuk az elsőt egy kis meggylével, megkenjük a krém felével és erre a meggypuding felét tesszük, rá a középső lapot, a többi krémet és meggypudingot, és a harmadik lapot.
A 4 dl tejszínt a cukorral és habfixálóval kemény habbá verjük, bevonjuk vele a tortát, de hagyunk egy kicsit a tejszínhabból a tetejére díszítésnek. Az oldalára csokidarát szórunk, csillagvégű habkinyomóval kupacokat formázunk a torta szélére körben, erre helyezzük a meggyszemeket, és középre szórjuk a többi csokidarát.
8 megjegyzés:
Nagyon szep!!!
Boldog szulinapot az unnepeltnek!
Köszönöm szépen, átadom neki is :)
Hmm, de gyönyörű! ÉS miylen finom lehetett!
Nézz be hozzám, vár valami!:)
Hahó, csajszi, merre jársz?:)
Hú, ez nagyon jól néz ki!!! Tesztelem! Köszi az ötletet!
Na, mi van veletek, miért nem írsz?!
Edith, Kisflanc, köszönöm szépen.
Edith, az a baj, hogy elromlott a laptop, javítóban van, még kb egy hét amíg meglesz. Addig sajnos nem tudok nettezni, mert a másikon nagyon ritkán indul el a nett, most szerencsém volt. Másképp minden rendben, csak Barni nagyon lázas, meghűlt, s még hányingere is van szegénykének. Puszi
NA, akkor rendben!
Illetve, nem, Barnika gyógyuljon meg hamar, de amúgy örülök, hogy csak a gép a hibás a kimaradásodért!
Már tényleg nagyon aggódtam!
Megjegyzés küldése