Olyan rég ettem igazi finom házicsokit. Gyermekkoromban mindig ez volt az egyik kedvenc édességünk. Igaz, sok minden mást nem is nagyon lehetett kapni, de ez mindig finom volt. A tejpor sem volt drága, potom árom vettük meg és szórtuk a "pufuleti"-re, hogy finomabb legyen.
Megláttam Kiskuktánál a házicsokit, olyan szépen, csábítoan sorakoztak ott egymáson, gondoltam megpróbálom. Kicsit féltem nekifogni, mert emlékem, hogy anyum ahányszor próbálta, mindig túl puha lett, úgy kellett kikanalazni a tepsiből, pedig a recept jó volt, a szomszéd cukrász nő adta, és neki mindig sikerül. Kiskukta szépen leírta, hogy hol az a pont, ahol el lehet rontani, így neki mertem fogni :) Tejport viszont elég nehezen kaptam itt, ahány üzletben jártam, mindenhol a kávéba való tejszínt akartak nekem eladni. Végül a Familában kaptam, igaz negyed kiló volt 2 Euro.
Hozzávalók:
- 500 g cukor
- 1,5 dl víz
- 250 g tejpor
- 60 g kakaó
- 60 g vaj
- dió, mogyoró, mazsola, kinek mi tetszik
5 megjegyzés:
Hű de megkívántam, milyen rég ettem...
Nagyon finom lett :) Egy a hátránya, hamar fogy.
Zita, ez nálunk is így szokott lenni, hamar elfogy, pedig igazán tömény édesség, de nem bírjuk tárolni. Nagyon szép lett a tied is!
Köszi, Kiskukta.
Tényleg tömény, de mikor kérdeztem a férjem, hogy tegyem-e el későbbre, azt mondta inkább hagyjam ott az asztalon :D
Én is nagyon megkivántam!! Nagyon szépre sikeredett és biztos vagyok benne, hogy nagyon finom!!! hamarosan én is kell készitsek...
Megjegyzés küldése