2010. augusztus 12., csütörtök

Spagetti

Ez a kedvenc spagettim. Nem tudom mi a neve, ha van egyáltalán neve. De szeretem, mert füstös, mégis édes, paprikás-tejfölös változat. A bolognai nekem túl zsíros, túl paradicsomos, ez viszont selymes, mégis pikáns,  finom.

Hozzávalók:
  • 200 g füstölt disznóhas
  • 1 üveg csemege kukorica
  • 1 nagy piros húsú paprika
  • 1 kanál liszt
  • 2 dl tej
  • 1 kis doboz tejföl
  • 500 g spagetti
  • reszelt sajt
Elkészítés:

Odatesszük a spagettit főni 3 l vízben. Amíg fő, elkészítjük a szószt. A füstölt hasat felvágjuk vékony csíkokra, egy mélyebb tepsiben odatesszük pirulni. Felvágjuk csíkokra a paprikát is, hozzátesszük a füstölt hashoz. Mikor jól megpirultak, hozzáadjuk a kukoricát, hagyjuk még pár percet főni, azalatt a lisztből és tejből eresztéket készítünk. Hozzáöntjük a húshoz, felengedjük annyi vízzel, hogy egy vékony szószt kapjunk. Sózzuk, borsózzuk. Öt percet főzzük, aztán levesszük a tűzről és hozzákavarjuk a tejfölt. Ezalatt biztosan megfőtt a spagetti is, leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük és lehet tálalni. Tetejére reszelt sajtot szórunk.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: