2010. augusztus 18., szerda

DNK

Én is kipróbáltam a DNK-t. Ami azt jelenti, hogy dagasztás nélküli kenyér. Kíváncsi voltam már rá, mert több helyen is a tökéletes kenyérként szerepel. Hát minden esetre furcsa a tésztája, nagyon lágy, ragadós. A belseje nem is sült át rendesen, illetve megsült, de picit másabb, mint a "rendes" kenyéré. A héja viszont ropogós finom. Összességében a kenyér nem rossz, de maradok inkább a megszokottnál. Viszont ha ropogós héjra vágyok, ez fogom elkészíteni.

Hozzávalók:
  • 3 csupor liszt (250 ml-s)
  • 1,5 csupor víz
  • 1 kk só
  • negyed kk száraz élesztő
Kimérjük a lisztet egy tálba, hozzátesszük a sót, élesztőt, jól elkavarjuk. Hozzáöntjük a vizet, kavarunk párat rajta, és 12 órát kelni hagyjuk. Legjobb, ha este odatesszük és reggel sütjük. 12 óra után átfordítjuk, összehajtjuk a négy sarkát és még két órát kelesztjük. 250 fokon sütjük 35 percet lefedve, és 15 percet fedő nélkül.

Nincsenek megjegyzések: