Hozzávalók:
- 1 kg főtt krumpli
- 250 g liszt
- diónyi zsír (nekem csak margarin volt)
- 1 tojás
- kiskanál só
- szilva
- prézli (zsemlemorzsa)
- pici olaj a prézli pirításához
Miután jól összedolgoztuk, lisztezett deszkán kígyót sodrunk belőle és darabokra vágjuk, ezeket a darabokat külön meg sodorjuk egy kicsit.
Fövő vízbe rakjuk, pár percig főzzük. Ha megvan, pirított prézlibe forgatjuk. A gombócot ugyanebből a tésztából készítettem, kis masszába egy fél szilvát teszünk, gombócot formálunk belőle, megfőzzük és prézlibe forgatjuk.
3 megjegyzés:
És a fél szilvákat nem töltöd meg fahéjas cukorral? Mert úgy aztán isteni!
Jaj, és ha gyorsan akarsz szilvás gombócot, akkor nézz be hozzám, ide: http://edithreceptjei.blogspot.com/2009/09/gyors-szilvas-gomboc.html
Tudod, mondtam, hoyg nekem van egy turbó változatom is!:)
Puszi
JAj, hallottam az anygalbügyürü (mert én így hallottam) nevű ételt, de halványlilám nem volt, mi az. :)
Nálam is ez van!
Sziasztok :)
Edith, nem töltöttem meg, mert csak én szeretem a fahéjat :( De megszórtuk jól cukorral, így is finom volt. Megnézem a gyors változatot, hátha máskor könnyebben megy :)
Ani, megnézem majd a te receptedet is :) Most a gulyást is fel kéne tegyem, még ma :))
Megjegyzés küldése