2010. február 17., szerda

Napocska kenyér

Tegnap nekem is sikerült megsütni a napocska kenyeret, azért mondom, hogy nekem is, mert Edithnél láttam ezt a gyönyörűséget, és rögtön megkívántam. Féltem, hogy nem fog sikerülni, ugyanis már szépen megkelt, mikor eszembe jutott, hogy nincs semmiféle magom amit a tetejére tudnék tenni, se szezámmag, se napraforgó vagy akár mák. És azon kívül el szerettünk volna menni a Reholandba összecsukható asztalt keresni, mert itt mindig a földön gyúrok, dagasztok, darabolok, és ott is eszünk, ha nem az ágyban. Na mondtam is Istinek, hogy ha túlkel a tészta tippanós lesz a közepe, de végül nagyon finom lett. Mielőtt elmentünk kicsit felszedtem a szélét, hogy összeessen, legyen ideje újból kelni. Hát asztalt nem kaptunk, viszont vettem mákot, szezám-, napraforgó-, lenmagot és mandulaforgácsot. Így minden cipón más mag volt, a közepén pedig mindenféle. Akit érdekel a recept, itt megnézheti.

 

Nagyon finom lett, 3 cipó el is fogyott a tegnap, ma a többi.

A hétvégén szerettem volna almás-fahéjas rózsát csinálni, ami nagyon egyszerű és ízletes, de egész Lingenben nem kaptam sehol leveles tésztát. Most összekerestem a netet recept után, kaptam többet is, egyet bemásolok ide, a másik itt található.
Leveles tészta - alaprecep:
  • 30 dkg Rama
  • 40 dkg liszt
  • 1 kk. ecet
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 dl langyos víz
A lisztet összedolgozzuk a cukorral és a tojással. Hozzáadjuk az ecetet, sót és a vizet, majd összegyúrjuk. Kinyújtjuk, majd a margarint felkockázzuk, és a tészta közepére tesszük. A tésztát jobbról balra áthajtjuk, majd hűtőbe tesszük 30 percre. Kinyújtjuk, majd újból hajtogatjuk, és 15 percig állni hagyjuk.
Ezután az adott receptnek megfelelően készítjük el. 

Még nem próbáltam ki, de hamarosan... 

2 megjegyzés:

sedith írta...

Ó, de gyönyörűűűűű!!!:) Az enyém elbújhat mellette!!!:)

Sz. Zita írta...

Dehogy bújhat, pont azt mondtam Istinek, hogy a tied szebb :D
Szerintem képen jobban néz ki, de finom volt. Nem válaszoltál nekem a "vendéglőnkkel" kapcsolatban, már azt hittem haragszol valamiért, pedig én már itt úgy beleéltem magam.