2011. október 27., csütörtök

Tejfölös kifli

Sima, egyszerű kiflit szerettem volna sütni, olyat, amit otthon minden pékségnél lehet kapni. Kipróbáltam Limara tejfölös kiflijét, hát nem lett olyan, mint amit elképzeltem, de nagyon finom volt, kétszer is sütöttem egymás után, mert olyan hamar elfogyott :) Sima és sajtos változatban készítettem el, a tésztája kicsit édesebbre sikerült.


Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2 ek burgonyapehely
  • 2 tk só
  • 2 ek cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 4 ek olaj
  • 2 ek tejföl
  • 2 dl tej
A hozzávalókat, abban a sorrendben, ahogy leírtam, a kenyérsütőgépbe pakoltam, ami finom, lágy tésztát dagasztott-kelesztett. Kisebb kifliket készítettem, a megkelt tésztát három részre osztottam, mindegyiket kerekre nyújtottam, majd 6-8 részre vágtam (attól függően, hogy pont mekkora volt a darab), feltekertem és sütőpapírral bélelt tepsire tettem. Fél órát kelesztettem, majd lekentem vízzel, felére sajt is került. 180 fokon 15-20 percig sütöttem, amíg szép piros lett a teteje. nagyon finom, puha, még másnap is.


3 megjegyzés:

Kati írta...

Ezek nagyon finomak lehettek, főleg a sajtos:)

Sz. Zita írta...

Köszi, igen, nagyon finom volt.

Csilla írta...

Nagyon szépre sültek!! Ezeket már én is megsütöttem, finom. :)