2011. május 5., csütörtök

Fehérboros sertésbélszín


Igazából csak fokhagymásan akartam lesütni, de ahogy ott pirultak szépen, eszembe jutott a fehér bor...


Hozzávalók:
  • 2 db sertésbélszín
  • 3 sárgarépa
  • 3-4 cikk fokhagyma
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 dl fehérbor
  • só, bors
  • pici olaj
A bélszínt 1-1,5 cm-s szeletekre vágjuk, sózzuk, borsózzuk. Egy lábosban pici olajon minden szelet mindkét felét jól megpirítjuk. Félrerakjuk a húsokat, majd ugyanabban az olajban az apróra vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát is megpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Visszatesszük a húsokat, és a darabolt sárgarépát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (ha kell), és nagyon lassú tűzön (nálam 1-es fokozat) 2-3 órán át pároljuk, amíg a sárgarépa megpuhul és a hús is omlós lesz. Krumplipürével tálaljuk.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon guszta, tetszik.

Sz. Zita írta...

Köszi :) Azt hiszem hamarosan megint elkészítem, nagyon finom volt.