tag:blogger.com,1999:blog-7536657752859108901.post5905854629322922873..comments2022-04-05T20:42:05.764+02:00Comments on Zitazamat: Gépi kenyérSz. Zitahttp://www.blogger.com/profile/07004316208224752143noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-7536657752859108901.post-51068352291170527642011-01-31T17:53:11.245+01:002011-01-31T17:53:11.245+01:00Szia Ottis, jó a gép, ugye? Rég megvan neked? Edit...Szia Ottis, jó a gép, ugye? Rég megvan neked? Edithtől kérdeztem a sorrendet, és mondta, hogy ő egyszer az élesztőt, majd lisztet, és aztán a folyadékot teszi a gépbe, hogy ne kezdjen el dolgozni az élesztő a vízzel, ha éjszakára ott van a gépben, mert reggelre készül a kenyér. De ha rögtön sütöd, semmi gond nincs.Sz. Zitahttps://www.blogger.com/profile/07004316208224752143noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7536657752859108901.post-87536067368744760422011-01-31T09:51:04.934+01:002011-01-31T09:51:04.934+01:00Éppen ilyen gépem van nekem is!Miért jobb megfordí...Éppen ilyen gépem van nekem is!Miért jobb megfordítva, ha az alapanyagokat fordítva tesszük bele?Ottishttps://www.blogger.com/profile/14275790788805309602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7536657752859108901.post-22537486799043041742011-01-20T15:16:04.337+01:002011-01-20T15:16:04.337+01:00HAhóóóóóóó!!!HAhóóóóóóó!!!sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7536657752859108901.post-60944190316642824472011-01-08T20:04:29.638+01:002011-01-08T20:04:29.638+01:00Szia, igen, jó a gép, és megfordítottam a sorrende...Szia, igen, jó a gép, és megfordítottam a sorrendet, így jobb :) Ha azonnal dagasztja, akkor nincs gond, de éjszakára hagyni úgy nem lehetett. Én is kiveszem, ahogy sípol, mert sípol, ha kész van, egyszer nem voltunk itthon, és beleizzadt, megpuhult a haja, és nem volt olyan finom.<br />Válaszolnék a mailre, de nem nyílik ki, valami gond van vele, küld el még egyszer. Köszi<br />PusziSz. Zitahttps://www.blogger.com/profile/07004316208224752143noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7536657752859108901.post-15549312729505838292011-01-08T12:20:11.142+01:002011-01-08T12:20:11.142+01:00Örülök, hogy jó a géped!
Érdekes, nekünk is jobban...Örülök, hogy jó a géped!<br />Érdekes, nekünk is jobban ízlik az a kenyér, amelyik valamilyen teljes kiőrlésű lisztből készül, mármint azzal is, mint a csak tiszta fehér. És jobban is sikerül. <br />Én kipróbáltam tejjel, tejszínnel és tejföllel is, de az, ami csak vízzel készül, jobb szokott lenni. <br />Amúgy nagyjából így készítem, de kb. 20-40 nálam a tk és a kenyérliszt aránya, illetve 4 dkg olajat teszek bele, azaz kb. 4 kanállal. <br /><br />Jaj, és akkor megfordítottad te is a hozzávalók sorrendjét? Már nem a folyadékkal kezded?:)Nekem most sül az egyik, hamarosan lejár, ki kell vennem. Én nem szeretem bennehagyni, mert megpuhul a héja. <br />Pl. beállítom a telefonomat, hogy felkeltsen, ha reggel 5-re állítom be, hogy kész legyen, kiveszem, így 7-ig, amíg kel a banda és enne, ki is hűl a rácson. :) <br /><br />Küldtem mailt is, gyorsan válaszolj!:)<br /><br />Puszisedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.com